Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szóceán – zenés felolvasóest régi és új izlandi versekre

2015-12-20 @ 16:00 - 21:00

500Ft

Vajon mi bántja az öreg izlandi halászokat? És a teremtés istennőjét? Hogyan néz ki a nyár Reykjavíkban, és honnan nézve van mindig telihold?

Dunajcsik Mátyás író és műfordító nagyjából másfél éve tanul izlandi nyelvet és irodalmat Reykjavíkban. Új versfordításai az utóbbi száz év legkiválóbb izlandi szerzőinek munkáiból készültek, mint például Grímur Thomsen, Steinn Steinarr, Sjón, Ragnar Helgi Ólafsson és Kári Tulinius, élő szerzők esetében a legfrissebb, idén ősszel megjelent kötetekből válogatva. A korábban magyarul még soha nem hallott szövegeket ezen az estén a Panda elektronikus zenéjével, Jánosházi Péter csellójátékával és Korai Zsolt vetítéseivel mutatja be a magyar közönségnek, néhány saját, Izlandra költözése után készült verssel együtt. A fordítások szövegei a későbbiekben a Versum világirodalmi portálon (http://versumonline.hu) fognak megjelenni.

Az este előtt 16 órától és utána a Skandináv Ház (http://skandinavhaz.hu) hagyományos téli könyvvásárán a skandináv kultúrát kedvelők 20% kedvezménnyel vásárolhatnak, hogy karácsonykor meglephessék szeretteiket a skandináv szerzők egy-egy kötetével. Bízunk abban, hogy sokan találnak kedvükre való finomságokat a jeles művek magyar fordításai között is.


Részletek

Dátum:
2015-12-20
Időpont:
16:00 - 21:00
Jegyár:
500Ft
Esemény típus:
Esemény címkék:
, , , , , , , , , , ,

Hely

RS9+ Vallai Kert
Rumbach S. u. 10.
Budapest, 1075
+ Google Térkép
Phone
06-1-269-66-10

Jegyvásárlás:
https://rs9.jegy.hu/

Jegyfoglalás:
jegy@rs9.hu / 06-1-269-66-10

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Egyből értesülhet új bemutatóinkról, aktuális kedvezményeinkről, híreinkről.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This