Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Petri-Vallai lemezbemutató [VK]

2018-11-21 @ 18:00 - 19:00

Válogatáslemez jelenik meg Vallai Péter Petri György szavalataiból. Ennek alkalmából várjuk szeretettel Önöket a Vallai Kertbe. Emlékezzünk együtt a két legendás művészre.

Közreműködik: Krulik Zoltán és a Louisiana Double (Pintér Zsolt és Apáti Ádám)

A megjelenő CD fülszövege:

Petri György verseit Vallai Péter mondja.

Nehéz ma, amikor bárki bármit írhat és azt azonnal felteheti az internetre, ahol percek múlva ezrek olvashatják – nehéz elképzelni azt, hogy negyven évvel ezelőtt egy megszületett verset csak mindenféle retorziót vállalva, trükköket alkalmazva, lehetett a nagyközönség elé vinni – a hajdani kultúrpolitikai három T-ből Petri vastagon a Tiltott kategóriába tartozott. Vallai Péter hosszú évekig vállalta, hogy úgy terjeszti Petri György kiadásra nem engedett műveit, hogy ezzel karrierjét és egzisztenciáját kockáztatja. Csodálatos estek voltak, versmondása valószínűleg ezeken a felforrósodott hangulatú esteken csiszolódott ilyen tökéletesre.

Az itt hallható felvételek természetesen a 90-es években, legális körülmények között készültek. Petri Kossuth díjat kapott, Vallai a Vígszínház megbecsült, népszerű művésze lett. Egyikük sem „nyújtotta be” az új hatalomnak a számlát.

Nem is lehet semmit jóvátenni azokból a meg nem kapott lehetőségekből, elismerésekből, amelyeket számukra elvittek a „tespedés évei”
Ez a kiadás utólagos főhajtás. A költő és a színművész találkozása tovább kell, hogy éljen. De hány olyan produkció tűnt el, amelyeket nem lehetett rögzíteni, egyszeriek és megismételhetetlenek voltak. Weöres Sándor írta, hogy „visszaélni nem lehet.”

Részletek

Dátum:
2018-11-21
Időpont:
18:00 - 19:00
Esemény kategória:

Helyszín

RS9+ Vallai Kert
Rumbach S. u. 10.
Budapest, 1075 Hungary
Telefon:
06-1-269-66-10

Szervező

RS9 Színház produkció

Jelmagyarázat:
[SZ] – RS9 Színházterem (1075 Bp. Rumbach Sebestyén u. 9.)
[VK] – RS9+ Vallai Kert (1075 Bp. Rumbach Sebestyén u. 10.)
[F] – Fehér Terem (RS9 Pince – 1075 Bp. Rumbach Sebestyén u. 9.)

Jegyvásárlás:
https://rs9.jegy.hu/

Jegyfoglalás:
jegy@rs9.hu // 06-1-269-66-10