Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Petri-Vallai lemezbemutató [VK]

2018-11-21 @ 18:00 - 19:00

Válogatáslemez jelenik meg Vallai Péter Petri György szavalataiból. Ennek alkalmából várjuk szeretettel Önöket a Vallai Kertbe. Emlékezzünk együtt a két legendás művészre.

Közreműködik: Krulik Zoltán és a Louisiana Double (Pintér Zsolt és Apáti Ádám)

A megjelenő CD fülszövege:

Petri György verseit Vallai Péter mondja.

Nehéz ma, amikor bárki bármit írhat és azt azonnal felteheti az internetre, ahol percek múlva ezrek olvashatják – nehéz elképzelni azt, hogy negyven évvel ezelőtt egy megszületett verset csak mindenféle retorziót vállalva, trükköket alkalmazva, lehetett a nagyközönség elé vinni – a hajdani kultúrpolitikai három T-ből Petri vastagon a Tiltott kategóriába tartozott. Vallai Péter hosszú évekig vállalta, hogy úgy terjeszti Petri György kiadásra nem engedett műveit, hogy ezzel karrierjét és egzisztenciáját kockáztatja. Csodálatos estek voltak, versmondása valószínűleg ezeken a felforrósodott hangulatú esteken csiszolódott ilyen tökéletesre.

Az itt hallható felvételek természetesen a 90-es években, legális körülmények között készültek. Petri Kossuth díjat kapott, Vallai a Vígszínház megbecsült, népszerű művésze lett. Egyikük sem „nyújtotta be” az új hatalomnak a számlát.

Nem is lehet semmit jóvátenni azokból a meg nem kapott lehetőségekből, elismerésekből, amelyeket számukra elvittek a „tespedés évei”
Ez a kiadás utólagos főhajtás. A költő és a színművész találkozása tovább kell, hogy éljen. De hány olyan produkció tűnt el, amelyeket nem lehetett rögzíteni, egyszeriek és megismételhetetlenek voltak. Weöres Sándor írta, hogy „visszaélni nem lehet.”

[separator type=”” size=”” icon=”info”]
[iconbox iconpos=”left” icon=”arrow-circle-o-right” with_circle=”0″ title=”Vallai Kert (Rumbach S. u. 10.)” link=”” img=””]
[iconbox iconpos=”left” icon=”clock-o” with_circle=”0″ title=”60 perc, szünet nélkül” link=”” img=””]
[iconbox iconpos=”left” icon=”ticket” with_circle=”0″ title=”Ingyenes, de regisztrációhoz kötött: jegy@rs9.hu” link=”” img=””]

Részletek

Dátum:
2018-11-21
Időpont:
18:00 - 19:00
Esemény típus:

Hely

RS9+ Vallai Kert
Rumbach S. u. 10.
Budapest, 1075
Phone
06-1-269-66-10

Jegyvásárlás:
https://rs9.jegy.hu/

Jegyfoglalás:
jegy@rs9.hu / 06-1-269-66-10

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Egyből értesülhet új bemutatóinkról, aktuális kedvezményeinkről, híreinkről.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This