Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Pannon Pódium és NYIRATKOZÁSOK [VK]

2016-12-06 @ 18:00 - 21:00

1000Ft

Pannon Pódium – Pannon Tükör Lapszámbemutató és NYIRATKOZÁSOK előadás.
2016. december 06. 18:00
Pannon Tükör Szerkesztősége és a Theaterrepublik Ungarn közös estje
Az este első felében bemutatjuk a PANNON TÜKÖR kulturális folyóirat idei 6. lapszámát. Szünet után pedig a NYIRATKOZÁSOK c. előadást láthatja a közönség.

A Pannon Tükör folyóiratot 1995-ben alapította a Zalai Írók Egyesülete (azóta Pannon Írók Társasága) Nagykanizsán. Első főszerkesztője Pék Pál József Attila-díjas költő volt. A folyóirat amellett, hogy országos kulturális fórum, a zalai- és muravidéki írók, költők műhelye. A Pannon Tükör azonban más országok írószövetségeivel, folyóirataival is jó kapcsolatokat ápol, ennek jegyében 2012 óta az Európai Költői Torna társzervezője a maribori Založba Pivec kiadó mellett. A tehetséggondozás is fontos feladata a folyóiratnak, több mára már országos hírű író és költő itt publikált először. Eddig háromszor rendezték meg az Ifjúsági Pannónia írótábort, ahol zalai és muravidéki fiatalok közösen vettek részt. 2014-ben jelent meg a Palackposta zalai-muravidéki antológia, ami hiánypótló a maga műfajában. A folyóiratot Kaj Ádám főszerkesztő, Szemes Péter főmunkatárs és Vörös István versrovat vezető mutatja be.

NYIRATKOZÁSOK
Bohumil Hrabal Sörgyári capriccio c. műve alapján

„Unatkozik? Vásároljon modómedvét!”

Hrabal édesanyja alakján keresztül énekli meg egy letűnt világ krónikáját. Azét a világét, ami nekünk is ismerős lehet nagy- és dédszüleink elbeszéléseiből, és amit csak itt érthetünk meg igazán Kelet-Közép-Európában. Előadásunk ott kezdődik, ahol mindez véget ér.1949-et írunk, és a nymburki sörgyár sem kerülheti el a sorsát: államosítják.„A múltat végképp eltörölni” eszméje indexre tesz mindent és mindenkit a boldog békeidőkből. Lomtárba kerül Francin és Pepin bácsi is. Ekkor jön Mariska, vagyis Hrabal-anyu, és azt teszi, amit a lelkiismerete diktál: emlékezik. És hála mindent megelevenítő képzeletének, a sörgyár újra élni kezd.

Mariska szerepében: Kéner Gabriella

Rendezte: Kaj Ádám

[separator type=”” size=”” icon=”info”]
[iconbox iconpos=”left” icon=”arrow-circle-o-right” with_circle=”0″ title=”Vallai Kert(Rumbach S. u. 10.)” link=”” img=””]
[iconbox iconpos=”left” icon=”clock-o” with_circle=”0″ title=”90 perc, szünet nélkül” link=”” img=””]
[iconbox iconpos=”left” icon=”ticket” with_circle=”0″ title=”JEGYÁR: 1000 Ft” link=”” img=””]

[separator type=”” size=”” icon=”share”]

Részletek

Dátum:
2016-12-06
Időpont:
18:00 - 21:00
Jegyár:
1000Ft
Esemény kategóriák:
, , ,
Esemény címkék:

Hely

RS9+ Vallai Kert
Rumbach S. u. 10.
Budapest, 1075
+ Google Térkép
Phone
06-1-269-66-10

Jegyvásárlás:
https://rs9.jegy.hu/

Jegyfoglalás:
jegy@rs9.hu / 06-1-269-66-10

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Egyből értesülhet új bemutatóinkról, aktuális kedvezményeinkről, híreinkről.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This