Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

DOBGITÁR – Szabad a zene [VK]

2018-12-29 @ 20:00 - 21:30

1500Ft

Farkas Zoltán és Németh Csaba duója 9 év szünet után újult erővel indul útjára. Műsoruk elsősorban a rock nyelvezetét és energiáját használja halvány komolyzenei, jazz és világzenei utalásokkal. Kamarazenéjüket aprólékos kidolgozottság és totális szabadság váltakozása, az egyszeri és megismételhetetlen improvizáció ereje jellemzi.

Koncertjüket Farkas Zoltán fotóiból összeállított háttér vetítés egészíti ki.

Farkas Zoltán négyféle gitáron játszik, és játszana akár egyszerre is, ha a végtagjainak száma nem korlátozná ebben. Így egy-egy dobszóló, vagy pár másodperces szusszanás után – két szám között – cserél hangszert. Nyolc évesen kezdte klasszikus gitár tanulmányait és a Bartók Konzit is ezen a szakon végezte. 1981 januárjában lett a Kontroll Csoport basszusgitárosa, s ez nagy hatással lett pályája további alakulására. Itt kezdett el számokat írni és filmzenékkel foglalkozni. Azóta számtalan formációban játszott szóló- és basszusgitáron. A sziámi-Sziámi és a Balkán Tourist után 1987-ben kezdett el koncertezni saját együttesével, a Keleti Fény-nyel, első koncertjeiket Amszterdamban és Párizsban adták. Igy került kapcsolatba Rhys Chatham new york-i post-minimalista zeneszerzővel, akinek párizsi székhelyű gitárzenekarában 1994-ig zenélt, illetve Andy DeGroat koreográfussal (Bob Wilson és Philip Glass alkotótársa az Einstein on the Beach c. operában), akinek La Bayadére című nagyszabású balettjében Michael Galasso és Gluck zenéi mellett Keleti Fény számok hangzottak el élőben. Másfél évig a VHK szólógitárosainak sorát gyarapította, majd jött a Kampec Dolores és az Egy Kiss Erzsi Zene. A Kistehén, Both Miklós és Lovász Irén zenekarai után az Erik Sumo Band és az Amorf Ördögök következett. Játszik gitár átiratokat a reneszánsztól a bossa nova-n át a pop zenéig illetve Magyar Borival közös duójával kettőjük kedvenc számait a ’60-as évektől napjainkig.

Németh Csaba a LFZE jazz tanszakán végzett, többek között a Kampec Dolores, az EKEZ, a Bujdosó Trió és a Kontroll Csoport-műsor zenésze.

[separator type=”” size=”” icon=”info”]
[iconbox iconpos=”left” icon=”arrow-circle-o-right” with_circle=”0″ title=”Vallai Kert (Rumbach S. u. 10.)” link=”” img=””]
[iconbox iconpos=”left” icon=”clock-o” with_circle=”0″ title=”120 perc, szünet nélkül” link=”” img=””]
[iconbox iconpos=”left” icon=”ticket” with_circle=”0″ title=”2500 Ft” link=”” img=””]

Részletek

Dátum:
2018-12-29
Időpont:
20:00 - 21:30
Jegyár:
1500Ft
Esemény típus:
Esemény címkék:
,

Hely

RS9+ Vallai Kert
Rumbach S. u. 10.
Budapest, 1075
Phone
06-1-269-66-10

Jegyvásárlás:
https://rs9.jegy.hu/

Jegyfoglalás:
jegy@rs9.hu / 06-1-269-66-10

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Egyből értesülhet új bemutatóinkról, aktuális kedvezményeinkről, híreinkről.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This