Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

CAMP EUROPE PROJECT (ELŐADÁS / PERFORMACE) [VK]

2018-02-24 @ 15:00 - 16:00

Ingyenes

A CAMP EUROPE PROJECT ZÁRÓELŐADÁSA

Marilli Mastrantoni/ Entropia Ensemble útjára indítja a Camp Europe nemzetközi programot. A program célja, hogy a menekült illetve kivándorlási krízist egy olyan perspektívából vizsgálja, ami általában kiszorul a társadalmi párbeszédből. Kísérletet tesz a koncentrációs táborok történelemben betöltött szerepének a vizsgálatára és kapcsolódási pontok keresésére a mai bio-politikai napirenddel.

A 20. századi Európa történelme során végbemenő menekülthullámok és kitelepítések összehasonlító elemzése is fontos részét képezi a projektnek, ahogy azon hatalmi struktúrák megismerése is, amelyek megkísérlik elkülöníteni a politikai entitásokat (állampolgárok) a „pusztán létezőktől” („puszta lét”), s az állandó gyanakvás és megfigyelés, hogyan válik a társadalom mindennapjainak részévé.
Fontos megvizsgálni a „kivételes állapot” fogalmát, amelyben a táborok létesítése a kézenfekvő és természetes.
Meg kell kísérelni a kollektív emlékezést, a figyelem fókuszát a részvét passziv magatartásából a csüggedt/nyomorgó/ kimerülten mozgó emberek felé kell irányítani, mert ez politikai és morális felelősség is egyben, észben kell tartani, hogy társadalmunkra milyen hatást gyakorolhat, milyen következményei lehetnek annak, ha a ’kivételes állapot’ törvényessé és hétköznapivá lesz.
A Performing Arts művészei és intézményei, úgy mint teoretikusok, aktivisták, és gondolkodók, Európa számos pontjáról vesznek részt ebben a feltáró folyamatban.

A projekt előkészületei során ellátogatunk táborokba és befogadó központokba, illetve interjúk készülnek ’referencia csoportokkal’ is. Mindez kiegészül történelmi anyagok és archívumok széleskörű és alapos kutatásával. Így lehet behelyezni a személyes narratívákat egy nagy és kiterjedt keretbe, ami nem más mint a hivatalos közös „collective” történelem.
Berlin, Budapest, Izmir és Athén ad otthont a Projekt fejlesztésére, s a közös együttműködés e városok művészeivel és intézményeivel, vezet oda, hogy 2018 májusában megszülessen egy homoním, interdiszciplináris, transznacionális performansz Athénban.

A WORKSHOPOK BUDAPESTEN AZ RS9 SZÍNHÁZ VALLAI KERTJÉBEN LESZNEK FEB. 13. ÉS 24. KÖZÖTT. ÉRD.: rs9szinhaz@rs9.hu

Részletek

Dátum:
2018-02-24
Időpont:
15:00 - 16:00
Jegyár:
Ingyenes
Esemény típus:

Hely

RS9+ Vallai Kert
Rumbach S. u. 10.
Budapest, 1075
+ Google Térkép
Phone
06-1-269-66-10

Jegyvásárlás:
https://rs9.jegy.hu/

Jegyfoglalás:
jegy@rs9.hu / 06-1-269-66-10

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Egyből értesülhet új bemutatóinkról, aktuális kedvezményeinkről, híreinkről.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This