Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Camp Europe project (WORKSHOP) [VK]

február 13 @ 10:00 - február 24 @ 15:00

| Free

Marilli Mastrantoni/ Entropia Ensemble útjára indítja a Camp Europe nemzetközi programot. A program célja, hogy a menekült illetve kivándorlási krízist egy olyan perspektívából vizsgálja, ami általában kiszorul a társadalmi párbeszédből. Kísérletet tesz a koncentrációs táborok történelemben betöltött szerepének a vizsgálatára és kapcsolódási pontok keresésére a mai bio-politikai napirenddel.

A 20. századi Európa történelme során végbemenő menekülthullámok és kitelepítések összehasonlító elemzése is fontos részét képezi a projektnek, ahogy azon hatalmi struktúrák megismerése is, amelyek megkísérlik elkülöníteni a politikai entitásokat (állampolgárok) a „pusztán létezőktől” („puszta lét”), s az állandó gyanakvás és megfigyelés, hogyan válik a társadalom mindennapjainak részévé.
Fontos megvizsgálni a „kivételes állapot” fogalmát, amelyben a táborok létesítése a kézenfekvő és természetes.
Meg kell kísérelni a kollektív emlékezést, a figyelem fókuszát a részvét passziv magatartásából a csüggedt/nyomorgó/ kimerülten mozgó emberek felé kell irányítani, mert ez politikai és morális felelősség is egyben, észben kell tartani, hogy társadalmunkra milyen hatást gyakorolhat, milyen következményei lehetnek annak, ha a ’kivételes állapot’ törvényessé és hétköznapivá lesz.
A Performing Arts művészei és intézményei, úgy mint teoretikusok, aktivisták, és gondolkodók, Európa számos pontjáról vesznek részt ebben a feltáró folyamatban.

A projekt előkészületei során ellátogatunk táborokba és befogadó központokba, illetve interjúk készülnek ’referencia csoportokkal’ is. Mindez kiegészül történelmi anyagok és archívumok széleskörű és alapos kutatásával. Így lehet behelyezni a személyes narratívákat egy nagy és kiterjedt keretbe, ami nem más mint a hivatalos közös „collective” történelem.
Berlin, Budapest, Izmir és Athén ad otthont a Projekt fejlesztésére, s a közös együttműködés e városok művészeivel és intézményeivel, vezet oda, hogy 2018 májusában megszülessen egy homoním, interdiszciplináris, transznacionális performansz Athénban.

A WORKSHOPOK BUDAPESTEN AZ RS9 SZÍNHÁZ VALLAI KERTJÉBEN LESZNEK FEB. 13. ÉS 24. KÖZÖTT. ÉRD.: rs9szinhaz@rs9.hu

Details

Start:
február 13 @ 10:00
End:
február 24 @ 15:00
Cost:
Free
Event Category:
Event Tags:
,

Venue

RS9+ Vallai Kert
Rumbach S. u. 10., Budapest, 1075 Hungary
+ Google Map
Phone:
06-1-269-66-10

Jelmagyarázat:
[SZ] – RS9 Színházterem (1075 Bp. Rumbach Sebestyén u. 9.)
[VK] – RS9+ Vallai Kert (1075 Bp. Rumbach Sebestyén u. 10.)
[F] – Fehér Terem (RS9 Pince – 1075 Bp. Rumbach Sebestyén u. 9.)

Jegyvásárlás:
http://www.jegy.hu/venue/rs9-szinhaz

Jegyfoglalás:
jegy@rs9.hu // 06-1-269-66-10