II. Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál – PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

II. Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Fesztivál

2016. november 25–27.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

2016. novemberében újra megrendezésre kerül az RS9 Színházban a Vallai Fesztivál, melynek célja a kortárs irodalom és előadó-művészet kapcsolatának erősítése, és ezáltal Vallai Péter művészi örökségének ápolása.

vallai_pter

2016. november 25-27-én a budapesti RS9 Színházban (és a Vallai Péterről elnevezett Vallai Kertben) megrendezésre kerülő fesztiválra ezúttal is elsősorban kortárs lírai és prózai műveket feldolgozó alkotások jelentkezését várjuk. Műfaji megkötés nincs, a kiválasztásban az elsődleges szempont a produkció minősége. A háromnapos fesztivál az előzsűri által kiválasztott alkotásoknak nyilvánosságot teremt, valamint számos különdíj mellett a legjobb három produkció – egy négytagú szakmai zsűri (Kőváry Katalin rendező, Forgách András író, dramaturg, Stermeczky Zsolt Gábor kritikus és Tompa Andrea, kritikus) döntése alapján – fődíjban részesül.

Kiosztásra kerül a

  • Vallai-díj, valamint 300.000 forint
  • II. díj, valamint 200.000 forint
  • III. díj, valamint 100.000 forint

Elsősorban kortárs lírai és prózai művek feldolgozását várjuk maximum 60 perces időtartamban.

Műfaji megkötés nincs: pályázni lehet például dramatizált kisregénnyel, egy téma vagy egy életmű köré szerveződő előadóesttel, egy felvonásos színdarabbal, megzenésített verses koncerttel, kortárs irodalmi szöveg alapján létrejött táncelőadással, performansszal, bábjátékkal, filmmel vagy akár animációval is.

A jelentkezéshez kérjük, csatolják:

  • a produkció legfeljebb 1 oldalas leírását
  • az alkotók önéletrajzát
  • egy maximum 30 perces videó részletet (DVD-n vagy online)
  • amennyiben rendelkeznek vele előadásfotókat és kritikákat
  • a produkció létrehozásához szükséges technikai leírást

A nevezési díj: 5000 Ft melyet a pályázónak a pályázat benyújtásával egyidejűleg kell befizetnie a szervező Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Alapítvány számlaszámára (Budapest Bank 10102086-61693900-01004009). A pályázónak a beküldendő pályázathoz csatolnia kell a befizetést igazoló bizonylatot is (megjelölve rajta produkció vagy a társulat nevét.). A nevezési díj a pályázat eredményétől függetlenül nem kerül visszafizetésre.

A pályázatokat személyesen vagy postai úton az RS9 Színház címére (Bp., 1075. Rumbach Sebestyén utca 9.), vagy e-mailben a vallaifesztival@gmail.com címre várjuk.

A pályázatokat előzsűri, az RS9 színház és a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Alapítvány vezetősége bírálja el.

A pályázat leadási határideje 2016. június 30.

Vallai Péter színművész a hazai, kortárs előadóművészet kiemelkedő alakja volt. Számos magyar költő és író műve az ő előadásában maradt fenn a színházi emlékezet számára. Petri György „hangja”,Esterházy Péter „tolmácsa”, irodalmi estek, könyvbemutatók állandó fellépője 2012 novemberében hunyt el. Az utána maradt űr betöltésére alakult Dobay Dezső kezdeményezésére 2013. november 25-én – a művész 66-ik születésnapján – a Vallai Péter Kortárs Előadóművészeti Alapítvány. Ezzel egy időben nyílt az RS9 Színházzal szerves egységben működő RS9+ Vallai Kert.

Szeretettel várjuk jelentkezésüket!

Az Alapítvány kuratóriuma és az RS9 Színház vezetősége

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Egyből értesülhet új bemutatóinkról, aktuális kedvezményeinkről, híreinkről.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This