Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Felül a gálya – Petőfi 200

2023-05-11 @ 19:00 - 20:30

Felül a gálya – Petőfi 200

Jegyvásárlás

„Habár alul a víznek árja”, úgy tűnik, a mai gályák már nem is azok a süllyedős fajták. Olyan biztosan ülik meg a hullámokat, hogy talán nincs is olyan tengeri vihar, mely a mélybe sodorhatná őket.
Hogyan is hihetnénk, hogy azért a víz az úr? Kinek is hihetnénk? És hol van most Petőfi? Ha már meghalni elfelejtett. Mit szólna, ha látná e megosztott nemzetet?
Forradalmi költészetének mai földben való csíráztatása versekkel, verselő dalokkal, daloló versekkel a költő születésének 200. évfordulója alkalmából.
Közös gitár- és harmonikakísérettel olyan művek hangoznak el, mint: Föltámadott a tenger, Megint csak beszélünk, Egy gondolat bánt engemet, Falu végén kurta kocsma, és még számos költemény.
Helyet kap a klasszikus szavalás is, ám kissé aktualizálva, megspékelve némi fanyar humorral.

Szereplők: Petruska András, Maszkura, (Bíró Szabolcs), Kathy Zsolt

Az alkotók bemutatása:
Petruska András
A hazai könnyűzenei élet gitárvirtuóza, számos klub és fesztivál visszatérő vendége. Dalainak kreativitása, a finom hangszeres játékba bújtatott elementáris erő kiváló elegyet képez Petőfi lázadó, mégis képekben gazdag költészetével.
Maszkura
Bíró Szabolcs, azaz Maszkura úgy a Maszkura és a Tücsökraj zenekarral, mint szólókarrierjével járja már lassan évtizedek óta az országot. Neve, jellegzetes cilindere, harmonikája összefonódik a sokszínű, változatos, néhol pikáns dalszövegekkel, muzsikával. Számos költő veresit dolgozta már fel, most Petőfi kapcsán talált kiváló alkotótársakra.
Kathy Zsolt
Színházi rendező, forgatókönyvíró, az RS9 színház színésze. A produkció producere, szövegírója, megálmodója. A sajátosan értelmezett, ám közismert versek elszavalásával az átkötő részek notórius méltatlankodójaként tárja a közönség elé a 200 éve született költő alkotásainak meglepő aktualitását.
 
EARLY BIRD: az első 15 db jegy 2900 Forint
utána: 3800Ft

 

Jegyvásárlás

Részletek

Dátum:
2023-05-11
Időpont:
19:00 - 20:30
Esemény kategóriák:
, , ,

Hely

RS9+ Vallai Kert
Rumbach S. u. 10.
Budapest, 1075
+ Google Térkép
Phone
06-1-269-66-10

Jegyvásárlás:
https://rs9.jegy.hu/

Jegyfoglalás:
jegy@rs9.hu / 06-1-269-66-10

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Egyből értesülhet új bemutatóinkról, aktuális kedvezményeinkről, híreinkről.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This