Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

A Jazz Hercege-Bill Evans életképek

szeptember 29 @ 19:00 - 20:30

|Recurring Esemény (See all)

One event on 2024-10-28 at 19:00

3000Ft

A JAZZ HERCEGE – Bill Evans életképek

Életrajzi színmű 

A KJT – Színcaffé előadása

Képzeld el, hogy egy pohár finom borral a kezedben hallgatsz élő jazz zenét, miközben Bill Evans, a legendás jazz zongorista életét feldolgozó színdarabot nézed. Igen, jól hallottad, a jegy árában benne van egy pohár bor is, hogy még jobban átélhesd az élményt! Bill Evans nemcsak egy zseniális zenész volt, hanem Miles Davis partnere is, akivel együtt dolgoztak a híres “Kind of Blue” albumon. Evans híres volt lírai játékstílusáról és innovatív akkordhasználatáról, ami forradalmasította a jazz zongorázást.

Az előadás különlegessége, hogy egyedi helyszínen zajlik, amely megidézi a jazz kávézók hangulatát és kulisszáit, ahol az érzéki jazz muzsika megszületett. Ne hagyd ki ezt a különleges estét, ahol a zene és a bor tökéletes harmóniában találkozik, miközben megismerheted Bill Evans életének izgalmas részleteit, mint például azt, hogy hogyan hatott rá a klasszikus zene, és hogyan formálta meg a modern jazz hangzását.

Író – Pruzsinszky Sándor

Bill Evans – Kókai János

Asszisztens, szcenika – Lévay Csenge

Rendező – Kókai János

Hegedüs Zsuzsanna
A darab az 1970-es évek amerikai jazz világából kiindulóan tárja elénk megdöbbentő intimitásban Bill Evans-t, akit a drog, a paranoia és a saját zsenialitásának démona mozgatott. Az pedig, csak hab a tortán, hogy a darabot szóban játszotta és jazz dalokban „beszélte” el, azaz ZONGORÁZTA el nekünk János! Ezáltal teljesen átélhettük ennek a kiváló jazz zenésznek tragikus hétköznapjait, életének mélységeit és tehetségének magasságát! Jazzma.hu

 

Jegyvásárlás

Részletek

Dátum:
szeptember 29
Időpont:
19:00 - 20:30
Összeg:
3000Ft
Esemény kategóriák:
,
Esemény címkék:
,

Helyszín

RS9 Pince
Rumbach s. u. 9.
Budapest, 1075 Hungary

Szervező

Kókai János

Jegyvásárlás:
https://rs9.jegy.hu/

Jegyfoglalás:
jegy@rs9.hu / 06-1-269-66-10

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Egyből értesülhet új bemutatóinkról, aktuális kedvezményeinkről, híreinkről.

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This